< Blogg

Møt daglig leder i Beyond Code

Andreas Nicolaisen er ikke bare daglig leder i Beyond Code, han er også en særdeles dyktig utvikler med over 15 års erfaring. Hans hovedkompetanse er .NET, men han har også erfaring med JavaScript og Azure skytjenester. Han er en ekte nerd, og en familiefar med grønne fingre .

Hva er din kjernekompetanse?

– Jeg har jobbet med webutvikling nå i ca. 15 år. Jeg jobber hovedsakelig som backendutvikler, men har i de seinere år også jobbet en god del med javascript og ajax. Mitt siste prosjekt skrev jeg i javascriptrammeverket Vue.js, noe som var veldig interessant. Jeg har jobbet med mange ulike teknologier gjennom årene, men det er helt klart .NET jeg har jobbet aller mest med. Jeg har også i den forbindelse jobbet veldig mye med CMS-systmet Episerver, og vært med på flere store prosjekter der det har blitt brukt. 

Hva driver deg i jobben? 

– Jeg er veldig glad i god kvalitet og struktur på det jeg gjør. Jeg liker godt å rydde ordentlig opp i koden når det er nødvendig, slik at den blir enklere å forstå og ikke minst å vedlikeholde. Jeg blir også glad når bygge- og utrullingsprosesser blir satt opp slik at alt går på skinner, noe jeg selv mer enn gjerne bidrar til. Ellers synes jeg det er veldig viktig at kunden blir hørt og får den beste løsningen tilpasset deres behov. Dette mener jeg man får til ved å diskutere åpent med kunden slik at man blir enige om hvordan en utfordring kan løses best mulig. Jeg er ikke redd for å si ifra hvis jeg føler noe kan bli løst på en bedre måte, men jeg er også veldig lydhør for andres ideer og innspill.  

Hvorfor ville du starte eget selskap? 

– Det å starte noe eget har nok vært en drivkraft lenger enn jeg kanskje selv har innsett. Det har vært mange ulike oppstartsprosjekter og initiativer opp i gjennom årene, men som av ulike årsaker ikke kom helt ut av startblokken. Jeg har mange tanker og ideer om hvordan jeg ser for meg drømmearbeidsplassen. Det er dette som frister aller mest med å starte opp noe eget. Nettopp at jeg selv i stor grad kan være med på å bestemme og forme hvordan arbeidsplassen og arbeidshverdagen i Beyond Code skal være. 

Hva gjør du på fritiden? 

– Jeg har to små barn på 1,5 og 6 år, så jeg har jo ikke så voldsomt mye fritid ved siden av det å være sammen med familien. Når det er sagt, så digger jeg jo å være sammen med de to kule, blide og morsomme små barna våre. Ellers så liker jeg å sykle i skog og mark, og har drevet med ganske mye stisykling for noen år siden. Dette skal nok tas opp igjen på et tidspunkt. Å pusle i hagen er også en favoritt, det får tankene over i andre baner. Det skal også sies at jeg er en skikkelig nerd som liker å holde på med «fagting» på fritiden. Raspberry pi, sensorer, elektronikk og hjemmeautomasjon er jo en slager de gangene jeg får tid til noe sånt.