< Blogg

Karl & Co?

Karl Granli er en av våre to frontend-utviklere. Han har jobbet med webdesign siden 90-tallet og er veldig opptatt av universell utforming og god brukskvalitet for alle.

Hva er din kjernekompetanse?

– Det tror jeg må være å holde seg innenfor kjernetiden!

Da jeg endelig kom på at jeg ville studere, så falt valget på multimedia. Her lærte jeg masse om foto, video- og lydproduksjon, grafisk design, animasjon, 3d, programmering og webutvikling. Etter endte studier fikk jeg jobb som webdesigner og fant raskt glede i å kode html og css samtidig som Flash sakte men sikkert avgikk med døden. Da oppdaget jeg også jQuery og jeg har likt å leke med JavaScript i forskjellige smaker – også vanilje. I tillegg er jeg opptatt av at det jeg leverer skal være universelt utformet.

Hva driver deg i jobben? 

– Å vite at ting jeg er med på å lage benyttes, eller i alle fall kan benyttes, av mange mennesker og bidrar til at informasjon blir tilgjengelig på en god måte synes jeg er fascinerende i dette yrket. Selv om det svært sjelden får store konsekvenser om man gjør noe feil, så ligger det mye prestisje i å levere bra. Det er ganske pinlig å finne feil man har gjort på et offentlig tilgjengelig nettsted eller tjeneste. Å jobbe som konsulent i it-bransjen gjør at man er nødt til å lære noe nytt hele tiden, og det er det som holder meg så ung! (Men ikke så ung at jeg skjønner meg på Snap.)

Hvorfor ville du starte eget selskap? 

– Det er ingen med vettet i behold som vil starte eget konsulentselskap midt under en pandemi. For min del har det gradvis forsvunnet, så da lot jeg det stå til for å gjøre noe med arbeidshverdagen slik at jeg kan styre den selv i litt større grad. Jeg har lekt litt med tanken i noen år, og så kom det en mulighet som passet bra med de andre i Beyond Code. Men la dere ikke lure av navnet, Beyond Code er utenlandsk og betyr Karl & Co.

Hva gjør du på fritiden? 

– Da jeg gikk i 6. klasse hadde jeg foto som valgfag, og det er en interesse jeg har hatt med meg hele veien. Mørkeromsarbeid er nå ganske mye enklere og raskere enn det var på 80-tallet. Ellers har jeg alltid vært veldig leken, og med to barn i barneskolealder blir det mye lek, kort- og brettspill. I tillegg er jeg noe engasjert i en kodeklubb for barn og ungdom hjemme på Nesodden, hvor jeg videreformidler det jeg har av kunnskap på frontend-koding. Der får jeg masse å bryne meg på og høster mye faglig utbytte selv.